Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου 2017

Zootopia (2017)!



Ένα λαγουδάκι αποφασίζει να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο, να μετακομίσει στην πρωτεύουσα Zootopia και να γίνει αστυνομικός. Κανείς, όμως, δεν πιστεύει ότι θα τα καταφέρει και βρίσκει συνεχώς εμπόδια προσπαθώντας να ξεπεράσει τους προσωπικούς της φόβους, να αντιμετωπίσει τα στερεότυπα και τα μεγαλόσωμα ζώα της πόλης. Απρόσμενο σύμμαχο θα βρει στο πλευρό του μικροαπατεώνα Nick, μιας αλεπούς. Όταν ξαφνικά μυστηριωδώς ζώα αρχίζουν να παρουσιάζουν επιθετικές και βίαιες συμπεριφορές, το να κρατηθούν ισορροπίες και να μείνουν ενωμένοι γίνεται το μεγάλο στοίχημα.
Μια ταινία εξαιρετικά επίκαιρη ταινία, με πολλά μηνύματα και αλληγορίες, αλλά και αρκετές χιουμοριστικές στιγμές. Πόσο εύκολο είναι να ακολουθήσουμε τα όνειρά μας, κόντρα στις πιθανότητες; Να δεχθούμε και να κατανοήσουμε τη διαφορετικότητα; Να δούμε πέρα από τα στερεότυπα και να συμβιώσουμε αρμονικά;
Τα γραφικά είναι αρκετά προσεγμένα και η μουσική. Τη φωνή τους χαρίζουν οι Ginnefer Goodwin, Jason Bateman, Idris Elba, Jenny State, Bonnie Hurt, Nate Torrence, Don Lake, J.K. Simmons, Octavia Spencer, Kristen Bell και  Shakira.
Μία από τις καλύτερες παιδικές ταινίες της χρονιάς για μικρούς και μεγάλους. Η ταινία είναι υποψήφια για Oscar και το μεγάλο φαβορί.

*8,7/10
 












*Πηγές: imdb.com, google.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου