Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2017

Captain Fantastic (2016)!



Ο Ben έχει αποφασίσει με τη γυναίκα του να ζήσουν και να μεγαλώσουν τα παιδιά τους αντισυμβατικά. Ζουν σε ένα ξύλινο σπίτι στο βουνό, έχοντας μόνο τα απαραίτητα, κυνηγώντας για να τραφούν, εκπαιδεύοντας τα παιδιά τους στο σπίτι με μαθήματα που θεωρούν εκείνοι και τους προσφέρουν εγκυκλοπαιδικές γνώσεις. Εκπαιδευόμενοι από πολεμικές τέχνες έως ιστορία και φυσική, μαθαίνουν να ζουν πέρα από τις κοινωνικές συμβάσεις και κανόνες με μία δικιά τους κοσμοθεωρία και φιλοσοφία ζωής. Πόσο ευδιάκριτα είναι όμως τα όρια; Όταν η μητέρα τους πεθαίνει, πρέπει να πάνε ως την πόλη για να παρευρεθούν στην κηδεία και να μείνουν με τους γονείς της μητέρας. Η επαφή τους με αυτόν τον «καινούργιο» κόσμο θα φέρει σύγχυση, συγκρούσεις και προβληματισμό, τόσο για τα παιδιά, όσο και για τον ίδιο τον Ben.
Μία ταινία που ανοίγει (μέσα από την κάποια υπερβολή σε μερικά σημεία) πολλά θέματα για συζήτηση, όπως αυτά της συμβατικότητας - αντισυμβατικότητας, της εκπαίδευσης και της παιδείας και φυσικά της ανατροφής των παιδιών.
Ο Viggo Mortensen σε μία πάρα πολύ καλή ερμηνεία στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ενώ αξιόλογες ερμηνείες είναι και οι υπόλοιπες, κυρίως από τα παιδιά. Πολύ καλή φωτογραφία και σκηνογραφία. Προσωπικά, θεωρώ ότι θα μπορούσε να είναι λίγο μικρότερη σε διάρκεια ή πιο συμπαγής. Η σκηνοθεσία και το σενάριο είναι του Matt Ross, ενώ πρωταγωνιστούν ακόμα οι George Mackey, Samantha Isler, Annalise Basso, Nickolas Hamilton, Shree Crooks, Trin Miller, Kathryn Hahn, Steve Zahn, Frank Langella, Elijah Stevenson, Teddy Van Ee, Erin Moriarty και Missy Pyle.

*7,3/10
 
Trivia:


  • Το πουκάμισο που φορά ο Viggo Mortensen στην ταινία είναι το ίδιο που είχε φορέσει σε μία άλλη του ταινία το 1992.
  • Ο George Mackey έκανε Yoga τρεις με τέσσερεις ώρες την ημέρα για να μπορέσει να καταφέρει τις θέσει που κάνει στην ταινία.
  • Ο Matt Ross έβαλε τα έξι παιδιά της ταινίας να υπογράψουν συμβόλαιο ότι δε θα φάνε ζάχαρη ή junk food κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.
  • Το κολιέ που φορά ο Ben στην ταινία συμβολίζει το σφυρί του Thor.

*Πηγές: imdb.com, google.com


2 σχόλια:

  1. καλή επιτυχία νάχει... και αυτή η διάρκεια στις ταινίες... ε... είναι θέμα...

    χαίρετε, αγαπητή...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν ξέρω αν είναι προσωπική αίσθηση, αλλά υπάρχουν αρκετές ταινίες που για διάφορους λόγους κρατάνε λίγο παραπάνω από όσο ίσως θα έπρεπε...
      Καλή εβδομάδα!:)

      Διαγραφή