Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014

Castle-Krouela's view!



Allo, allo,
     Τι μου κάνετε blogφιλαράκια μου; Πώς περνάτε; Φθινοπώριασε καθόλου εκεί που μένετε; Εγώ ως γνωστή κρυουλιάρα εδώ και 2-3 βραδάκια χρειάζομαι τη ζακετούλα μου. Σήμερα την χρειάστηκα και το πρωί…μέσα στο σπίτι…. χαχαχααχα σαν την τρελή, γιατί αρνούμαι ότι πρέπει από τώρα να βάλω πιο ζεστά ρούχα. Τελικά είμαστε πολύ περίεργη…φάρα, με καμιά εποχή δεν είμαστε ευχαριστημένοι. Τον χειμώνα κρυώνουμε πολύ, την άνοιξη δεν ξέρουμε τι να φορέσουμε, όπως και το φθινόπωρο, ενώ το καλοκαίρι δεν αντέχουμε τη  ζέστη.
      Και φορώντας τη λιλά ζακετούλα μου σκέφτομαι τι μπορώ να κάνω για να εξιλεωθώ και να… ηρεμήσω λίγο το αφεντικό-αρχισυντάκτρια-φίλη μιας και έχω καιρό να γράψω. Ποια ταινία θα μπορούσε να είναι αυτή που θα την καλόπιανε; Και τελικά μου ήρθε η θεία φώτιση. Αφού σήμερα είναι και επίσημα η πρώτη μέρα του  φθινοπώρου(το google το έλεγε)  και το φθινόπωρο είναι η περίοδος που αρχίζουν σιγά σιγά να κάνουν την επανεμφάνισή τους οι αγαπημένες μας σειρές, μου ήρθε μια «επαναστατική» θεία φώτιση…Όπως καλά καταλάβατε, αν καταλάβατε, και όσοι καταλάβατε, θα επαναστατήσω. Την προηγούμενη φορά που επαναστάτησα, σας άρεσε (είστε…επαναστατικά πνεύματα και μου αρέσει), οπότε λέω να το δοκιμάσω ξανά.
Τώρα λογικά θα αναρωτιέστε, πώς θα την καλοπιάσω κάνοντας επανάσταση; Γιατί είμαι 100% σίγουρη όχι, όχι 1000% σίγουρη ότι θα της αρέσει. Θα μπορούσα να την ονομάσω Casckett…(αφεντικό με έπιασες;) επανάσταση. Και φυσικά για όσους δεν με …πιάσατε, σήμερα θα σας μιλήσω για τη σειρά Castle . Eίναι μια αμερικανική κωμική-δραματική-αστυνομική τηλεοπτική σειρά με πρωταγωνιστή τον Νέιθαν Φίλιον (Nathan Fillion) και την Στάνα Κάτικ (Stana Katic). Η σειρά περιστρέφεται γύρω από τον Ρίτσαρντ Κασλ (Richard Castle), ένα διάσημο συγγραφέα μυστηρίου που όταν εμφανίζεται ένας δολοφόνος ο οποίος σκηνοθετεί τα εγκλήματά του σύμφωνα με την περιγραφή που έχει κάνει ο Ρίτσαρντ στα βιβλία του, η ντετέκτιβ Μπέκετ (Beckett) τον καλεί για βοήθεια. Και από εκεί ξεκινούν όλα(με τη βοήθεια του δημάρχου βέβαια). Αν και τυπικά θεωρείται δραματική σειρά, διαθέτει επίσης ρομαντική ένταση και κωμικά στοιχεία. Ναι ναι ρομαντική ένταση, αφού χρειάστηκαν 4 κύκλοι και 81 επεισόδια για να πει επιτέλους ότι την αγαπά(μα τι εξομολόγηση ήταν αυτή!!!!)…τα νεύρα μας λιγάκι είχαν σπάσει. Ευτυχώς, μετά το είπε και αυτή αν και το έπαιξε δύσκολη στην αρχή, οπότε έγινε με συνοπτικές διαδικασίες και μας αποζημίωσαν για την ταλαιπωρία.
     Εκείνος, πετυχημένος συγγραφέας αστυνομικών best-sellers, χωρισμένος, πατέρας μιας έφηβης, με μια μητέρα πρώην σταρ του σινεμά, με λεφτά, μπορεί να έχει όποια γυναίκα θέλει, αλλά εκείνος θέλει την Μπέκετ. Θα αργήσει να το παραδεχτεί, αλλά ποτέ δεν είναι αργά. Είναι ευφυής, γοητευτικός, αγαπάει την οικογένειά του, είναι ώριμος αλλά και παιδάκι, παίζει παιχνίδια με την κόρη του, αλλά και με το νου του λύνοντας υποθέσεις. Ξέρει πώς να χειριστεί μια κατάσταση, όταν βρεθεί σε αδιέξοδο και να οδηγήσει στη λύση ενός εγκλήματος με αρκετά κωμικά στοιχεία. Είναι εκείνος που θα ταξιδέψει μόνος στο Παρίσι για να σώσει την κόρη του από τους απαγωγείς και θα την γυρίσει πίσω…that guy
    Εκείνη, πετυχημένη ντεντέκτιβ στον τομέα των ανθρωποκτονιών, λίγο αντράκι στους 2 πρώτους κύκλους, μετά αρχίζει και προσέχει την εμφάνισή της. Ξέρετε, αυτό που όλοι αναρωτιόμαστε, πως γίνεται και τρέχουν με ψηλοτάκουνο, με μακιγιάζ 10 καρδιναλίων και φυσικά με μαλλί κομμωτηρίου που δεν φριζάρει. Το παίζει σκληρή χωρίς να είναι, τουλάχιστον όχι όσο δείχνει, είναι έξυπνη, δραστήρια, τολμηρή, ζηλιάρα, δεν παραδέχεται αυτά που αισθάνεται στην ώρα τους όταν πρέπει, αλλά όταν το κάνει είναι δοτική και το κάνει με την καρδιά της. Αρκεί να μην αφορά την υπόθεση δολοφονίας της μητέρας της, εκεί γίνεται άλλος άνθρωπος. Είναι μια υπόθεση που την πληγώνει, τη στενοχωρεί, την τρελαίνει που δεν μπορεί να τη λύσει και όταν προσπαθεί την βάζει σε πολλούς κινδύνους. Και σε αυτό φυσικά εμπλέκεται εκείνος….και εννοείται ότι θα του κρατήσει μούτρα.
      Θα την σώσει πολλές φορές, θα τον σώσει άλλες τόσες, κρατώντας και σκορ μάλιστα. Θα βρεθούν σε ένα τεράστιο ψυγείο…παγώνοντας, σε ένα υπόγειο με μία τίγρη, σε ταράτσες, με τη μαφία-ρωσική και ιταλική-. Εννοείται ότι ο ένας σώζει τον άλλο από πυροβολισμούς, από βόμβες, από απαγωγείς, από πληρωμένους δολοφόνους, από τους δολοφόνους της μητέρας της, από ληστείες, από , από…αφήστε τον ατελείωτο έχουν.
      Οι αντιδράσεις του κοντά της…παιδικές, εφηβικές, αναπάντεχες. Αφού σας είπα ότι είναι σαν μικρό παιδί. Ειδικά η αντίδρασή του, μετά το πρώτο τους φιλί, για επαγγελματικούς πάντα λόγους, λόγω κατασκοπευτικών συνθηκών, είναι όλα τα λεφτά. Όταν επιτέλους, στο τέλος του τέταρτου κύκλου είναι μαζί, στον πέμπτο παίζουν ένα απολαυστικό κρυφτούλι για να μη γίνουν αντιληπτοί από τους γύρω τους, οι οποίοι ήδη έχουν αντιληφθεί τι παίζεται. Ακόμα και όταν είναι μακριά λόγω κάποιων επαγγελματικών  συνθηκών στη ζωή της Μπέκετ, ακόμα και όταν μεταμορφώνονται για αντιπερισπασμό, ακόμα και στην πρόταση γάμου, όλα είναι αναπάντεχα…μην με ρωτήσετε για το γάμο, εννοείται κι εκεί όλο και κάτι θα γίνει. Αυτό που ξέρω είναι ότι δεν θα γίνει προς το παρόν τουλάχιστον γάμος…περιμένουμε με ανυπομονησία την Κυριακή που ξεκινά ο 7ος κύκλος να δούμε τι έχει γίνει. Γιατί όσο να είναι, μας έχουν αφήσει σε μια αγωνία, όχι ότι θα πεθάνει ο πρωταγωνιστής, δεν είμαστε και τόσο χαζοί. Αλλά μην πάει χαμένη τόση προσπάθεια να βρουν τον χώρο για το γάμο και ποιους θα καλέσουν.
            Φυσικά και είναι ο ένας δίπλα στον άλλο στα δύσκολα είναι partners, φυσικά και  θέλει ο ένας τον άλλο, φυσικά και φλερτάρουν, φυσικά και ζηλεύει ο ένας τον άλλο, φυσικά και στενοχωρεί ο ένας τον άλλο, φυσικά και είναι ερωτευμένοι. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την εξιχνίαση ανθρωποκτονιών κυρίως, πλέκουν αυτή τη σειρά που τόσο αγαπάμε. Και για να μην ξεχνιόμαστε αφεντικό, εγώ σου την συνέστησα αυτή τη σειρά και σαν να κόλλησες …(that guy). Και θα κλείσω με τα λόγια του όταν της εξομολογείται το γιατί της απέκρυψε κάποια πράγματα για τους δολοφόνους της μητέρας της  και φυσικά τον έρωτά του: “ I was just trying to keep you safeBecause I love you, but you already know that, dont you? You ‘ve known that about a year.” Λέει μετά η Μπέκετ πώς να σε εμπιστευτώ και της απαντά: Because of everything we ve been through together. Four years, I’ ve been right here! Four years just waiting just to open your eyes to see that I am right here and that I am more than a partner. Every morning I bring a cup of coffee just I can   see a smile on your face, because I think you are the most remarkable, maddening, challenging, frustrated person I ever met. And I love you Kate…”.

                                                                         Xoxo, Κρουέλα.


4 σχόλια:

  1. χαχαχα! Έχεις δίκιο! Έχει γίνει μία από τις πολύ αγαπημένες μου σειρές! Με χιούμορ, σενάριο και πολύ καλό καστ κι ωραίες στιγμές! Πολύ ωραίο κείμενο και παρουσίαση!!! Περιμένουμε πως και πως τον έβδομο κύκλο!
    "that guy...!";)
    Φιλιά!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος23/9/14 14:50

      Το ξέρω ότι έχω δίκιο αφεντικούλι, αλλά που να το βρω;Χαίρομαι που σου άρεσε και μην ανησυχεις 5 και μία έμειναν...σαν τους φαντάρους η αντίστροφη μέτρηση.....that guy....
      Xoxo,Κρουέλα.

      Διαγραφή
  2. Την ξέρω τη σειρά αλλά δεν έχω δει όλα τα επεισόδια! Έχει γούστο πάντως, την βρίσκω χαριτωμένη!

    Φοράς ζακετούλα??Από τώρα?Που μένεις? Εγώ ακόμα κάνω μπάνια!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ανώνυμος24/9/14 13:49

      Μην φανταστείς τώρα και συ ότι την φορούσα ώρα, την έβαλα για μισή ωρίτσα μέσα στο σπίτι και μετά που άνοιξα τα παράθυρα δεν φυσούσε τίποτα και το μετάνιωσα...παρ' όλα αυτά ναι ... το έκανα θέμα!!!χαχααχααχα
      Σε νησί μένω, αλλά δυστυχώς δεν προλαβαίνω να πηγαίνω για μπάνιο αυτή την περίοδο. Όσον αφορά τη σειρά όχι μόνο είναι χαριτωμένη, είναι ροζ...και εγώ αγαπάω το ροζ και ιδιαίτερα φούξια, το κόκκινο το αποφεύγω, κάνει κακό... χαχαχχααχα!! Φιλάκια....καλά μπάνια...
      Xoxo, Κρουέλα.

      Διαγραφή